ابلاغ آیین نامه واردات خودرو به کلیه گمرکات اجرایی در خصوص واردات توسط جانبازان معزز

ابلاغ آیین نامه واردات خودرو به کلیه گمرکات اجرایی در خصوص واردات توسط جانبازان معزز

آیین نامه واردات خودرو به کلیه گمرکات اجرایی متشر شد. تصویب نامه هیئت محترم وزیران درخصوص واردات خودرو :

-در این آیین نامه، ملاک درصد جانبازی، نوع جانبازی (جسمی-جرکتی) و معلولیت، نظریه کمیسیون پزشکی بنیاد است.

-بنیاد موظف است ظرف یک ماه از تاریخ ابلاغ این آیین نامه، فهرست مشمولین را تدوین و به ترتیب الویت، به وزارت اعلام نماید.

-وزارت مکلف است ظرف یک ماه از تاریخ ارسال فهرست مشمولین از سوی بنیاد و براساس ظرفیت های اعلامی توسط شرکت ، زمان بندی تحویل (نوبت دهی) را به نحوی که کلیه خودروها تا پایان سال ۱۴۰۲ به مشمولین تحویل شود، اعلام می‌کند.

-درصورت فوت مشمولین پس از احراز شرایط توسط بنیاد و واریز وجه خودرو به شرکت، ورثه متوفی، قائم مقام ایشان در تکمیل فرآیند واگذاری خودرو و تحویل آن می‌باشند.

-بانک مرکزی موظف است طبق اعلام صورت گرفته از سوی شرکت از طریق بانک‌های عامل و پس از اخذ تضامین قانونی از مشمولین خودروهای داخلی مبادرت به پرداخت تسهیلات قرض الحسنه تبصره (۱۶) به میزان مندرج در این آیین نامه در اقساط (۶۰) ماهه و با کارمزد حداکثر چهار درصد (۴%) در وجه شرکت اقدام نماید. مبدا شروع اقساط تسهیلات، یک ماه پس از تحویل خودرو می‌باشد.

مشمولین می‌توانند کل یا بخشی از بهای خودرو را به صورت نقدی پرداخت نمایند و عدم دریافت تسهیلات بانکی موضوع این آیین نامه، مانع استحقاق مشمولین از دریافت خودرو نخواهد بود.

-مشمولین واردات خودرو می‌توانند با انصراف از واردات، نسبت به دریافت خودروی داخلی بدون نوبت و با واگذاری فوری بهره مند شوند.

-استفاده از دیگر تسهیلات خرید خودرو با نرخ مصوب شورای پول و اعتبار خارج از چهارچوب این آیین نامه مانع دریافت این تسهیلات نخواهد بود.

-بانک مرکزی مسئول نظارت و پیگیری تکالیف بانک‌های عامل و وزارت مسئول نظارت و پیگیری تکالیف محول به شرکت‌ها در این آیین نامه می‌باشد.

-واگذاری خودروی داخلی به مشمولین بر اساس اولویت زیر می‌باشد:

۱-مشمولینی که بدون استفاده از تسهیلات، بهای خودرو را نقدا پرداخت نمایند.

۲-جانباز بیست و پنج درصد (۲۵%) الی چهل و نه درصد (۴۹%) که به تشخیص کمیسیون پزشکی بنیاد از نظر جسمی محدودیت حرکتی دارند با رعایت الویت تعیین درصد جانبازی تا پایان سال ۱۴۰۱.

۳-آزادگانی که به تشخیص کمیسیون پزشکی بنیاد معلول شناخته می‌شوند.

۴-فرزندان شهدا که به تشخیص کمیسیون پزشکی بنیاد معلول شناخته می‌شوند.

۵-همسران شهدا که به تشخیص کمیسیون پزشکی بنیاد معلول شناخته می‌شوند.

-متقاضیان خودروی داخلی که از امتیازات واگذاری خودروی موضوع ماده (۴۵) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران یا بند (ی) تبصره (۷) قانون بودجه ۱۴۰۱ کل کشور استفاده کرده‌اند، مشمول واگذاری خودروی داخلی نمی‌باشند.

شرکت موظف است طبق فهرست اعلامی از سوی وزارت، اسامی و مشخصات مشمولین را به همراه اعلامیه بهای خودرو تخصیص یافته به بانک عامل تعیین شده ارسال و حداکثر ظرف دو ماه پس از واریز صددرصد (۱۰۰%) بهای خودرو نسبت به تحویل خودروی تخصیص یافته به مشمول اقدام نماید.

مبلغ بیست و پنج هزار میلیارد (۲۵,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰) ریال تسهیلات قرض الحسنه که درصورت افزایش عملکرد حذب منابع قابل افزایش است، به موضوع خرید خودروی داخلی توسط بانک مرکزی از طریق بانک‌های عامل اختصاص می‌یابد. میزان تسهیلات اهدایی به هرکدام از مشمولین جهت خرید خودروی داخلی تا سقف مبلغ دو میلیارد و پانصد میلیون (۲,۵۰۰,۰۰۰,۰۰۰) ریال به صورت فردی و فارغ از قیمت خودرو می‌باشد. پرداخت باقی مانده بهای خودرو مازاد بر تسهیلات اهدایی به عهده مشمول است. بانک عامل موظف است طبق اعلام شرکت، پس از اخذ تضامین قانونی از مشمولین و همزمان با واریز متقاضی (حداکثر یک ماه قبل از تاریخ نوبت تعیین شده برای تحویل) نسبت به پرداخت تسهیلات در وجه شرکت اقدام نماید.

-به منظور تسهیل در فرآیند اخذ تضامین قانونی، بانک عامل می‌تواند بهای خودرو را تا سقف مبلغ تسهیلات، با رضایت متقاضی بیمه عمر مانده بدهکار نماید و هزینه آن به عهده متقاضی است.

-درصورت هرگونه تاخیر در تحویل، ملاک قیمت گذاری خودرو، اخرین قیمت اعلامی توسط شرکت قبل از سررسید تاریخ نوبت تحویل است و شرکت نمی‌تواند بهای بیشتری را مطالبه نماید.

-شرکت مکلف است درصورت پرداخت بهای خودرو تا تاریخ نوبت تعیینی برای تحویل، نسبت به تحویل خودرو به مشمول اقدام نماید و در صورت تاخیر، طبق ضوابط مسئول خسارات وارده خواهد بود.

-وزارت مکلف است نسبت به صدور مجوز یک دستگاه خودروی نو یا کارکرده تا سقف پنج سال به شرکت‌های خودروساز داخلی یا شرکت‌های مورد تایید وزارت با رعایت قوانین و مقررات مربوط متناسب با وضعیت جانبازان ایثارگر (با معرفی بنیاد) به انضمام قطعات و تجهیزات مورد نیاز برای مناسب سازی خودرو با شرایط زیر اقدام نمیاد:

۱-ارزش خودروی وارداتی در کشور مبدا برای جانبازان هفتاد درصد(۷۰%)(دو پا یا دو دست قطع از مچ و یا قطع نخاع) تا سقف سی و پنج هزار (۳۵,۰۰۰) یورو، سایر جانبازان هفتاد درصد (۷۰%) تا سقف سی هزار(۳۰,۰۰۰) یورو، برای جانبازان پنجاه درصد (۵۰%) تا شصت و نه درصد(۶۹%) تا سقف بیست و پنج هزار (۲۵,۰۰۰) یورو (سیف) باشد.

-مشمولینی که ظرف ده (۱۰) سال گذشته از هیچگونه تسهیلات اعم از واردات و خرید خودرو استفاده ننموده اند، در الویت قرار دارند.

-مشمولین از پرداخت سود بازرگانی متعلق به واردات خودرو و تجهیزات مورد نیاز متناسب سازی برای ایثارگر و نیز از پرداخت عوارض مندرج در تصویب نامه شماره ۶۲۹۲۴/ت ۵۴۵۲۲ مورخ ۱۳۹۶/۵/۲۴ معاف می‌باشند.

-بانک مرکزی مکلف است نسبت به تخصیص ارز تا سقف مجاز برای واردات هر خودرو به شرکت با الویت تخصیص از منابع ارزی (جهت واردات) وزارت صنعت، معدن و تجارت اقدام نماید.

-مشمولین واردات خودرو به مدت پنج سال، حق فروش رسمی، عادی یا وکالتی خودروی وارداتی را ندارند و مراجع ذی‌ربط از جمله دفاتر ثبت اسناد رسمی و فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران مکلفند اقدامات قانونی لازم از جمله عدم تعویض پلاک جهت جلوگیری از این موضوع و توقیف خودرو را انجام دهد و مسئولیت تخطی از آن به عهده فروشنده است.

در صورت ابهام در فرآیند اجرای این آیین نامه، مطابق نظر معاونت حقوقی رییس جمهور عمل خواهد شد.

دانلود آیین نامه واردات خودرو به کلیه گمرکات

همچنین بخوانید:

اصلاحیه مصوبه هئیت وزیران : اصلاح آیین نامه اجرایی بند و تبصره ۷ ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور

همچنین بر اساس آئین نامه جدید چنانچه فرد جانباز شخصا اقدام به واردات خودرو نماید، تمامی مراحل مربوط به اخذ خدمات پس از فروش، استاندارد، محیط زیست، امور گمرکی و شماره گذاری را باید انجام دهد، مگر آنکه خودروی انتخابی وارد کشور شده و مراحل استاندارد و محیط زیست را طی کرده باشد که در این صورت دو مرحله استاندارد و محیط زیست لازم نیست.

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

To top